Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΤΟ ΛτΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πειραιάς, 9 Μαΐου 2017

Η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» κατά τη χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα γεγονότα στο χώρο του ποδοσφαίρου, τοποθετήθηκε ως εξής:

Αναμφίβολα το   ποδόσφαιρο   είναι   το   πιο αγαπημένο άθλημα και ο χαρακτηρισμός του ως «βασιλιάς των σπορ» δεν είναι καθόλου τυχαίος ή άστοχος.

Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις ομάδες της πόλης μας, σίγουρα η δημοφιλέστερη όλων. Η αγαπημένη των λαϊκών τάξεων του Πειραιά, με μεγάλες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου να έχουν παίξει με τη φανέλα της, για την οποία στην κυριολεξία μάτωναν μέσα στο γήπεδο, όπως άλλωστε συνέβαινε και με τις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με τον καιρό τα πράγματα άλλαξαν, οι οικονομικές απολαβές έγιναν διόλου ευκαταφρόνητες, στο τιμόνι  των ομάδων άρχισαν να κάθονται πρόεδροι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και γύρω από αυτούς άρχισε να αναπτύσσεται μία νέα τάξη ανθρώπων και πραγμάτων, οι λεγόμενοι παράγοντες, που τις περισσότερες φορές ήταν αυτοί που καθόριζαν τις αγοραπωλησίες των ποδοσφαιριστών αλλά και τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό, οι ομάδες μετατράπηκαν σε αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, ενώ το ίδιο το παιχνίδι μετατέθηκε σταδιακά από το γρασίδι και την κερκίδα στους διαδρόμους και τα γραφεία των ποδοσφαιρικών ενώσεων, δημιουργώντας ένα νέο πεδίο εξουσίας.

Σε όλες τις ομάδες ζήσαμε και ζούμε το φαινόμενο ανάληψης της προεδρίας από μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι μέσω του δημοφιλούς αυτού αθλήματος αποκτούν γερά ερείσματα στην ελληνική κοινωνία -έχουν φανατισμένους και ορκισμένους υποστηρικτές σε κάθε βήμα και κάθε επιλογή τους και έναν προστατευτικό και ιδιαίτερα υπάκουο προς αυτούς ανθρώπινο κλοιό. Έτσι μπορούν και επεκτείνονται και σε άλλους ενδιαφέροντες τομείς, που επίσης απευθύνονται σε ευρύ κοινό, όπως στα ΜΜΕ, μέσω των οποίων χειραγωγούν την κοινή γνώμη και πετυχαίνουν  τους πολιτικούς και οικονομικούς στόχους τους.

Δυστυχώς αυτή η τακτική φαίνεται ότι διαιωνίζεται και καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί ή δεν τολμά ή πιθανόν και να μη μπορεί να τη φρενάρει.
Από τις διάφορες ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν περάσει ή ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να προεδρεύουν άνθρωποι που έχουν σοβαρότατη εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, κάποιοι έχουν καταδικαστεί, άλλοι έχουν εκκρεμότητες, σίγουρα όμως  το άστρο τους εξακολουθεί και λάμπει, ενώ γύρω τους υφαίνεται ένα δίκτυ προστασίας, σαν αποτέλεσμα αυτής της σχέσης εξουσίας μεταξύ προέδρων-παραγόντων και οπαδών-φιλάθλων.


Στο μεταξύ, η εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι διόλου ελκυστική. Τα επεισόδια είναι συνεχή, η βία ανεξέλεγκτη –ο τελικός Κυπέλλου, αντί για γιορτή του ποδοσφαίρου,  αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια- πλήττοντας ανεπανόρθωτα το λαοφιλές άθλημα και απομακρύνοντας τον κόσμο τα γήπεδα.

Και ενώ αυτά είναι τα σοβαρά θέματα που πρέπει να απασχολήσουν την Πολιτεία αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας, δυστυχώς εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι μόνο εάν ο Ολυμπιακός αδικήθηκε ή μπορεί να αδικηθεί από την τιμωρία που του επιβλήθηκε ή θα του επιβληθεί. Και μάλιστα -όπως άλλωστε και για κάθε θέμα που αφορά τον Ολυμπιακό- με μια σπουδή συμπαράστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο τέτοια, που αν η δημοτική αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοι επιδείκνυαν  και σε άλλα ζητήματα, τότε σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για την πόλη μας.

Δε χωρεί καμία αμφιβολία ότι κάθε τιμωρία   πρέπει να στηρίζεται στο νόμο και κανείς να μην αδικείται.

Πρέπει όμως όλοι να συγκλίνουμε  στοχευμένα και με αποφασιστικό τρόπο στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου, στην εξαφάνιση των έκτροπων, στην εξάλειψη της βίας και του χρηματισμού, στην  αποκάλυψη, τιμωρία και αποδοκιμασία όσων έχουν στήσει κατά καιρούς διάφορα παραμάγαζα. Με λίγα λόγια στο τέλος της ανομίας.

Η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» ζητά από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη, χωρίς καμία καθυστέρηση, να καταδικάζει,  τιμωρεί και εφαρμόζει με ισότιμο, οπωσδήποτε, τρόπο το νόμο απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, που δυστυχώς δεν περιορίζονται μόνο στο ποδόσφαιρο, γιατί αν καταφέρει να τα απαλείψει τότε πράγματι το ποδόσφαιρο θα βγει κερδισμένο και μαζί με αυτό και οι πολυάριθμοι λάτρεις του.

Αυτό είναι το ουσιώδες και το μεγάλο στοίχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: